MASTERCLASS

Cultural leadership

Persoonlijke uitnodiging door Leen La Rivière

Daar ik ouder word en als professional leiding heb gegeven aan talloze Kunsten activiteiten in meer dan 50 jaar, besloot ik om alle belangrijke kantelpunten/sleutels van succes of falen te beschrijven in een serie lectures. Al deze wetenswaardigheden zijn essentïeel geweest voor Cultureel leiderschap (chairos momenten, paradigma’s) Ik geloof dat het nu de tijd is om dat beschikbaar en toegankelijk te maken voor volgende generaties. Zodat zij echte invloed kunnen ontwikkelen in kerk en publieke ruimte, en zo zout en licht te zijn, zoals Jezus ons oproept te zijn. Wat ik wil delen is teveel voor seminars, daar anders  zo’n seminar weken  zou gaan duren. Dus besloot ik alle kennis en ervaring te bundelen in een Masterclass, die uit 24 lectures bestaat, die met interval van een week gegeven worden.

Verschillende lectures zijn in de praktijk getest gedurende seminars in 2014, 2015 en 2016. De ervaringen werden verwerkt, zodat in 2017 de hele serie lectures klaar was. Begin 2018 startte de eerste MASTERCLASS. Dat was een groot succes. Sinds die eerste Masterclass start ieder half jaar een nieuwe serie. Het bleek al snel dat Franstalige studenten moeite hadden om alles goed te volgen. Zo werd besloten om alles in het FRANS te vertalen, zodat de eerste Franstalige masterclass in 2020 van start kon gaan. Maar ook van Duitstalige studenten kwam het verzoek voor een Duitse masterclass. En zo kon de eerste Duitstalige masterclass in januari 2021 van start gaan. De Masterclass is een succes, dat kun je lezen in de testamonials. Voor velen werden belangrijke vragen beantwoord.

Over de masterclass

De Masterclass is de bespreking van alle belangrijke doorbraken (artistiek, als organisatie, religieus, sociaal)in mijn meer dan 50 jaar beroepspraktijk. Voor een uitgebreide overzicht klik op de button hier onder.

wie is Leen La Rivière?

Voor hem is het delen van zijn levenslange ervaring als cultureel leider. Hij managede en produceerde kleine events met b.v. klassieke muziek tot stadion grote producties met gospel-pop in o.a. Rotterdam-Ahoy.

– produceerde en managede alle toernees van Continentals, Young Continentals en Continental-Kids van 1970 tot heden (dat zijn meer dan 500 verschillende toernees met meer dan 10 miljoen bezoekers in heel Europa)
– organiseerde muziek-theaters (1988-1993 The Passion, Alpha & Omega, etc) tours met Adrian Snell. Gospel-pop toernees met o.a. BarryMcGuire, Deniece Williams. Gospel-rock toernees met o.a. Jerusalem, Cliff Richard, Damaris Joy, Ingemar Olsson. Black-gospel toernees met o.a. Choralerna, Edwin Hawkins. Praise & Worship toernees met o.a. Graham Kendrick, Shekinah, Merv & Merla Watson, Dave & Dale Garrett. Contemporary christian music toernees met o.a. Amy Grant, Second Chapter of Acts en zo veel meer.
-managede Dans-companies (dat begon met de eerste christelijk dans company SHEKINAH in 1974), maar ook theater en BEELDENDE Kunsten exposities.
-Hij schreef 28 boeken
-Leidde van 1980 40 jaar lang de Internationale Christian Artists Seminars.
-was hoofdspreker op conferenties en seminars in Europa, USA, Australië en Afrika. Adviseerde vele organisaties (christelijk, politiek, vakbeweging, etc)
-Hoe dan ook: Leen La Rivière heeft een punt gezet achter het organiseren van allerlei events. Het is nu aan de volgende generatie om krachtige en zegenrijke activiteiten te organiseren, die van betekenis zijn voor de samenleving: plaatselijk, regionaal, landelijk. Deze nieuwe generatie leiders kan het verschil gaan maken.

Daarom hoop ik, dat je mijn uitnodiging aanneemt om deze masterclass te volgen.

Leen La Rivière

-Geboren in 1946. Getrouwd m,et Ria La Rivière-Zwarts, 3 zonen (Magiel, Willem, Gyz)

-Na de HBS, de Pabo (zowel de gewone akten als de hoofdakte en Godsdienst akten), studeerde af in 1968

-Grondvestte Continental Sound in 1970 (www.continentalsound.org )

-Grondvestte Christian Artists in 1980 (www.christianartists.org www.christianartists-academy.org en www.christianartists-network.org )

-Grondvestte Continental Ministries Europe in 1985 (The Continentals, Young Continentals, Continental Kids), www.continentalministries.org

-Begon het Continental Art Centre in 1989 (www.continentalart.org ) was CEO van het CAC met 25 man full time staff en ca. 250 vrijwilligers

-Begon de CNV Kunstenbond in 1989; lid bestuur vakcentrale CNV 1990-2014

-is voorzitter van de Raad van Muziek sinds 2004, www.nederlandstoonkunstenaarsregister.nl

-Auteur van 28 boeken over kunsten, geloof, jongeren, maatschappij

-meer op www.la-riviere.nl

Contact: leen@continentalart.org 0031 6 51384805 ; Postbus 81065, 3009 GB Rotterdam, Nederland

Speciale waardering:

-Op 16 oktober 1999 werd Leen La Rivière benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau vanwege zijn grote verdiensten op het terrein van kunst en cultuur

– 13 November 2014 kreeg Leen La Rivière de Life Time Achievement Award van de Nederlandse christelijke muziekindustrie en media

– 15 Oktober 2015 the Silver Dove Award als producer voor beste album van de Nederlandse Christelijke muziekindustrie en media (Dit album was Worship the great I AM, of the Continentals)